Geschiedenis

Toen Misja, oprichter van Team Imminko, net in onze stad kwam wonen, kende hij niemand. Om nieuwe stadsgenoten te leren kennen besloot hij een voetbalteam op te richten. Al voetballend zouden ze niet alleen elkaar beter leren kennen maar ook andere Rotterdammers, de tegenstanders kunnen begroeten. Een mooie ontmoeting op het groene gras terwijl er samen gestreden zou worden voor een goed doel.

Hij ging hij met een flyer de straat op en vroeg buurtbewoners deel uit te maken van zijn team en samen met hem geld bij elkaar te spelen voor mooie projecten die wel wat steun konden gebruiken. Er hing zelfs in poster in de vitrine van filmtheater Cinerama

Binnen een maand tijd had hij een volwaardig elftal bij elkaar verzameld en niet veel later zou de eerste officiële wedstrijd plaatsvinden op het Henegouwerplein, een veldje midden in de stad. Vindt hij zelf een heel charmante speelplek.

Het voetbalteam heeft nadien veel spelers welkom geheten en tegen diverse lokale maatschappelijke-, culturele- en onderwijsorganisaties gespeeld waardoor we vele Rotterdammers hebben kunne groeten en ontmoeten. Bovendien werd er een leuk bedrag bij elkaar gebald voor verschillende initiatieven.

Inmiddels zijn we ruim 15 jaar verder en werd het idee gevat om Team Imminko weer meer maatschappelijk in te zetten. Begin 2018 werd Stichting Team Imminko opgericht om dit mogelijk te maken. In de stichting zitten voetballers, veel oudgedienden, van Team Imminko.

Om dit te vieren zal er eind 2018 een benefietwedstrijd worden georganiseerd en voor deze gelegenheid zal er een bijzonder Rotterdams initiatief gesteund worden.

In de komende jaren hopen we meer sponsorwedstrijden te kunnen organiseren waarbij de ontmoeting en de goede doelen centraal staan.

De naam

Een vriend van Misja, ook een vooraanstaand lid van Team Imminko, vond het nogal onbescheiden om de voetbalequipe te vernoemen naar hemzelf. Hij werd er op geattendeerd dat Cruijff zijn eigen universiteit heeft. Ook voetbalschoenen en veldjes. Zelfs een supercup.

Maar die heeft dan ook wel wat bereikt op voetbalgebied, was zijn antwoord.

Des te knapper van mij, zei Misja vrolijk.

De naam verwijst naar de achternaam van de oprichter. De letter o werd toegevoegd om het te ‘verspaansen’. Om het een internationale allure te geven, grapt Misja weleens.

Het team moest een ode worden aan zijn oma. Zij is inmiddels overleden maar heeft zich tot op hoge leeftijd ingezet voor allerlei maatschappelijke instanties. Waarschijnlijk wilde hij dat mevrouw Immink gewoon trots zou zijn op haar kleinzoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2023