Geschiedenis

Toen ik net in Rotterdam kwam wonen wilde ik graag nieuwe mensen leren kennen. Terwijl ik fietste langs het Henegouwerplein en het groen aan mijn ogen voorbijgleed begreep ik wat ik moest doen. Voetballen. En wel op het Henegouwerplein, een veldje midden in de stad. Met een flyer in mijn hand ben ik al wandelend mensen gaan vragen of zij met mij wilden voetballen voor het goede doel. Dit resulteerde ineen tiental heren die begin 2005 op een zaterdagochtend om tien uur bijeenkwamen om achter een bal aan te rennen.

Een half jaar later zouden we onze eerste officiële wedstrijd spelen. Ondertussen hadden we een coach, een elftalbegeleider, een goeroe en shirtjes met een logo. Het hielp ons niet aan de zege, maar droeg zeker bij aan de gezelligheid. Er zouden nog veel mooie wedstrijden volgen.

De naam

De naam is een verbastering van mijn achternaam. ‘Verspaansing’, merk ik graag op. Een vriend zei eens: “Niet zo bescheiden, hè”.“Ach Cruijff heeft ook zijn universiteit en zijn veldjes” was mijn repliek.“Ja, maar die heeft wel wat bereikt op voetbalgebied”.“Des te knapper van mij” lachte ik hem toe.Mijn inmiddels overleden oma was trouwens apetrots toen zij hoorde dat ik het team naar haar had vernoemd. Zij was erelid en een trouwe supporter.

In ruim tien jaar hebben we heel veel voetballers op het veld mogen begroeten tijdens de zaterdagse speeldagen en de goede-doelwedstrijden. De uitwisselingen op het groene veld met onze stadgenoten bleken heel bijzonder en waardevol te zijn. Een goed doel op zich. We hebben jongens letterlijk en figuurlijk zien groeien. Spelers met uiteenlopende achtergronden en vaak meerdere interessante verhalen die het waard zijn om gehoord te worden. Naast het idee om de verhalen van de spelers te vertellen wilden wij ons team weer en nog meer maatschappelijk inzetten. Ontmoetingen organiseren met andere Rotterdammers en tegelijkertijd streven om geld bij elkaar te spelen voor goede doelen. Het levert niet alleen heel veel plezier op maar het draagt ook bij aan een bijzonder saamhorigheidsgevoel.De komende periode gaan we dan ook vrolijk tegemoet en hopen we onze verhalen en voetbalvreugde met veel personen te kunnen delen. Op het veld of langs de zijlijn.

2023